Innehav

Här presenteras våra större innehav.

Evendo

Evendo har utvecklat en unik och helt automatisk sökplattform för event, både för företag och privatpersoner, som samlat de bästa turistupplevelserna, aktiviteterna, mötesplatserna, restaurangerna, barerna, transporterna – och mycket mer – över hela världen, allt på ett och samma ställe.

Evendo ligger i framkant med användningen av de senaste tekniska hjälpmedlen såsom AI, exempelvis vid anpassning till externa söktjänster och automatisering av produktbeskrivningar. Tillväxten i alla relevanta nyckeltal är mycket stark och med den nya plattformen som nyligen lanserats har sifforna ökat kraftigt.

Bolaget har haft en kraftig utveckling och har idag det största bokningsbara lagret av evenemangsrelaterade produkter och tjänster. Evendo har idag ca 330 000 produkter som är omedelbart tillgängliga i realtid och finns i 125 länder. Evendo har dessutom precis lagt till 1,9 miljoner hotell i över 200 länder på plattformen, vilket gör dem till en av de större aktörerna även inom detta område. Planer finns att under 2024 att dels mer än dubbla utbudet gällande evenemangsrelaterade produkter och hotell, men även lägga till flygbiljetter, biluthyrning och transport. Målet är att förvandla Evendo till den ultimata ”one-stop-shop” för allt som har med resor, fritid och sociala evenemang att göra.

Evendos slogan säger mycket om deras ambitioner: One World. One Evendo!

Läs mer på www.evendo.com

Medicortex

Medicortex Finland är dedikerade till att förbättra diagnostik och behandling av traumatisk hjärnskada (TBI). Nuvarande fokus ligger på utvecklingen av biomarkördiagnostik för att utvärdera omfattningen och svårighetsgraden av hjärnskakning och traumatisk hjärnskada. När utvecklingen av diagnostiksatsen är mer avancerad är nästa mål att utöka programmet till att utveckla ett innovativt läkemedel för att stoppa förvärringen av hjärnskador.

Medicortex Finland Oyj har fått finansiering från Business Finland, två gånger från USA:s försvarsdepartement, Horizon-2020 innovationsbidrag och det finska ELY-centret (Centrum för ekonomisk utveckling, transport och miljö), samt från privata investerare.

Bolagets närmaste mål är att utveckla en handhållen snabbdiagnostik för upptäckt av hjärnskakning. Kitet är baserat på den egenutvecklade biomarkören.

Läs mer på www.medicortex.fi

Classic Living

Classic Living är ett svenskt publikt aktiebolag, som utvecklar attraktiva boenden på spanska solkusten, med fokus på Malaga.

Bolaget har idag flera projekt i olika faser igång och har identifierat ytterligare som löpande utvärderas. Classic Livings intresse ligger främst i bostäder i attraktiva delar av Malaga och övriga kusten, men även kontor i Malaga bedöms ha en bra utveckling varför även den typen av tillgång utvärderas.

Läs mer på www.classiclivingspain.com

Bember

Bember är ett norskt proptechbolag som utvecklat digitala tjänster för lönsam och hållbar fastighetsförvaltning. Bembers kunder är stora aktörer inom fastigheter, parkering, köpcentrum, handel och hotell.

Bembers tjänster gör det möjligt för fastighetsägare att öka intäkterna på sina fastigheter, öka effektiviteten och utveckla de omgivande ekosystemen genom ett antal produkter.

Produkter som tex en plattform för kundklubbar som möjliggör för företag att genomföra digital marknadsföring och uppföljning utifrån deras kunders shoppingmönster och geografisk närvaro. Man har även en parkeringstjänst som länkas med befintliga parkeringssystem men tillför möjligheten att kommunicera med kunderna redan när de parkerar för att gå in på till exempel ett shoppingcenter. Det gör att kunden kan få digitala erbjudanden och man kan därefter skapa kampanjer utifrån vad kunden är intresserad av.

Bember har haft en genomsnittlig omsättningstillväxt på 45% med ett plusresultat varje år under de senaste fyra åren. Under 2023 hade de en omsättning på ca 190 MNOK med ett resultat på ca 20 MNOK.

Bember har ett globalt samarbete med Siemens och via deras öppna digitala plattform Siemens Xcelerator, en plattform för samarbete och utveckling. De siktar nu på att öka tillväxttakten och ska under året tillsammans med Siemens etablera sig i Tyskland, Schweiz och Österrike.

Läs mer på www.bember.com

Fyll i formuläret och få pressmeddelanden och rapporter direkt till din e-post.